Korte geschiedenis

Ons transportbedrijf is opgericht in 1942 in Emmen. Sindsdien is er uiteraard een heleboel veranderd. Het familiebedrijf is gestart als eenmanszaak. Het transport werd door de oprichter, de heer Kocks, zelf uitgevoerd. Op dat moment betrof het transport voornamelijk agrarische producten en bloedvervoer. Het eerste personeelslid was Johan Theodor Wolbers die voornamelijk de aardappelen vervoerde.

Toen de heer Kocks plotseling overleed heeft Johan het overgenomen en verder uitgebreid. Later werd er ondermeer glas, eieren en karton vervoerd. In 1969 werd overgegaan tot internationaal transport. Toen nam zoon Bennie Wolbers de zaak over.


Sinds 1995 is het bedrijf een kleine onderneming en telt het 8 werknemers en een aantal parttimers. Zoals de plaats van huisvestiging veranderde, veranderde ook het wagenpark. Kocks is begonnen met 1 vrachtauto. Inmiddels is het wagenpark met de jaren uitgegroeid tot 8 trekkende eenheden, waarvan 5 Euro 4 trucks zijn en 3 Euro 5. Voor ons geldt dan ook dat we maatschappelijk verantwoord werken. De opleggers van Wolbers zijn hoofdzakelijk tautliner / schuifzijlen met coil goot. Op dit ogenblik zijn er 8 opleggers inzetbaar.

Wie is Wie:

Bennie Wolbers: Direkteur en in dienst sinds 1969.
Raymond Wolbers: Direkteur en in dienst sinds 1989.
Robert Wolbers: Medewerker Technische Dienst en in dienst sinds 1995.

 

WTE-Emmen

Wolbers Transport Emmen is een onderneming die zich, naast logistieke diensten binnen de Benelux, met name richt op vervoer van stukgoederen naar en vanuit Duitsland, Frankrijk en Denemarken.